Sunete ale masinii care pot semnala probleme grave

In mod normal masina ar trebui sa nu scoata sunete ciudate, nici la pornire si nici pe parcursul drumului. Dar cand acest lucru se intampla, trebuie sa fim atenti pentru ca ele ne pot semnala lucruri grave care necesita interventii imediate. Daca aveti obiceiul sa mergeti cu muzica la maxim in masina, recomandam sa scapati de acest obicei, intrucat va impiedica sa auziti sunetul motorului. Un sofer adevarat stie cat de important este sa auzi cum daca acesta merge bine, sau daca are probleme.
Astazi enumeram cateva dintre cele mai comune zgomote pe care le poti auzi si problemele pe care le pot semnala.
1.     Sunet de trancanit la motor. Este primul pe lista pentru ca este unul dintre cele mai grave. Sunetele care vin de la motor pot sugera probleme grave. Pot fi semnul defectiunii unor supape sau biele. De multe ori aceste sunete sunt ignorate, dar recomandarea este sa nu mai circulati cu masina pana nu identificati problema. Chiar si drumul pana la service poate sa produca pagube ireversibile la motor, deci apelati un serviciu de tractari auto Bucuresti pentru a va tracta masina pana la un mecanic specializat.  
2.     Sunet de huruit atunci cand franezi. Este un sunet comun, de frecare al metalului. Daca auzi acest zgomot atunci fi sigur ca este o problema cu sistemul de franare, iar cu acesta nu este de gluma. Fie discul de frana este foarte uzat, fie sunt probleme la placutele de frana. Placutele de frana daca nu sunt schimbate timp indelungat, se tocesc atat de mult pana cand ajung la suportul metalic.
3.     Scartait. Sunetul de scartait este de asemenea unul comun. De regula acest sunet apare atunci cand partile componente nu mai sunt lubrifiate corespunzator. Pentru asta e nevoie sa dai o fuga la service pentru a verifica nivelul de lichide ale masinii.
4.     Volanul trepideaza. Trepidatia volanului poate avea numeroase cauze: fie rotile nu sunt echilibrate, fie nu au presiunea necesara, dar pot sa apara si din cauze datorate uzurii unor piese de directie, capete de bara etc. Atunci cand simtiti trepidatie in volan, mergeti la vulcanizare pentru echilibrare si pentru presiune. Daca simptomele persista si dupa asta, da-ti o fuga la service.  
5.     Sunet foarte puternic pe evacuare. Acest sunet strident al evacuarii apare in cazul in care ai lovit masina, ai luat puternic o groapa si ai lovit de dedesupt si ai deplasat sau ai avariat evacuarea. Si pentru acest sunet trebuie sa mergi la service pentru inlocuirea sau repararea piesei avariate.  
Acestea sunt cele mai comune sunete pe care le poti auzi la masina. Insa, poti sa auzi numeroase sunete, iar indicatia noastra este sa circuli atent, pentru a auzi semnalele pe care masina ni le da, atunci cand are o problema. De cele mai multe ori, daca observam din timp simptomele masinii, avem sanse mari sa scapam cu niste costuri mult mai mici. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *