Inchirieri auto Bucuresti

 
    Atunci cand conducem zilnic o masina, carburantul reprezinta o cheltuiala constanta care se resimte in buzunarul soferului. Ne-am gandit ca nu ar fi rau sa va dam cateva pont-uri pentru reducerea carburantului primite de la specialistii inchirieri auto Bucuresti . Prin aceste metode veti reusi sa economisiti, iar la final cand veti trage linie suma ramasa nu va fi deloc mica. 
    Exista modalitati pe care daca le respectati, veti observa ca masina incepe sa consume mai putin, iar drumurile catre statia de alimentare vor deveni mai rare.
    Pentru a realiza acest lucru primul lucru la care trebuie sa fii atent sunt semafoarele. Pastreaza o distanta fata de masina din fata, anticipeaza momentele de oprire ale acesteia si nu frana brusc. Semafoarele sunt vizibile de la distante relativ mari, deci nu ar trebui sa fie o problema sa franezi lin si din timp. Aceasta tactica iti va aduce o reducere de carbunat, deci daca vezi un semafor nu accelera in speranta ca prinzi verde, ci incearca sa incetinesti pentru a opri lin masina.
    Alt lucru care influenteaza consumul de carburant este turatia motorului. Deci, daca turati foarte mult motorul, asteptati-va la un consum mare de carburant. Specialistii recomanda sa nu se depaseaza 2000 de turatii, deci incercati sa schimbati vitezele la timp pentru a pastra nivelul turatiilor constant. Daca circulati la drum intins incercati o treapta de viteza care va ajuta sa mentineti un numar scazut de turatii, nu un numar mai mare. De exemplu, daca in treapta 4 aveti 2400 de turatii, alegeti treapta 5 care va mentine turatia pana in 2000.
    Un alt factor care se presupune ca influenteaza consumul de carburant este aerul conditionat. Multi soferi aleg sa nu il porneasca pentru ca exista implenentat mitul ca acesta consuma extrem de mult carburant atunci cand este utilizat. Exista numeroase teste pentru a concretiza efectul aerului conditionat asupra consumului de carburant. Bineinteles, s-a stabilit ca exista o crestere de consum, dar nu unul exagerat asa cum se crede.     Valoarea de extra consum in cazul in care pornim aerul conditionat s-a stabilit intre 2-10 procente, in functie de tipul de motor. Asta ar insemna, in medie, 1 litru la suta de kilometri, deci dupa parerea noastra nu este un consum exagerat care sa merite sa circulati in caldura, fara aerul conditionat pornit. Nu mai spunem de faptul ca instalatia de aer conditionat are nevoie sa fie pornit din cand in cand pentru a se pastra instalatia intacta.  
    Alte lucruri care influenteaza consumul de carburant sunt filtrele invechite. Cu cat acestea sunt mai infundate, cu atat masina va consuma mai mult, deci fa drumuri la service cu regularitate pentru reviziile tehnice periodice.
    Daca esti vitezoman, atunci vei avea si un consum de carburant mare, pentru ca viteza mare e direct proportionala cu un cosum mare. Incearca sa pastrezi o viteza constanta pentru a nu suprasolicita motorul.
    Consumul creste si daca mergem cu geamurile deschise. Deci daca ai impresia ca economisesti nepornind aerul conditionat si mergand cu geamurile deschise te inseli. Importanta este si presiunea din anvelope. Daca nu avem presiunea corecta este influentat consumul.
Poate par reduceri mici de consum, dar toate aceste metode aplicate impreuna aduc la final o reducere semnificativa de pana la 25%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *