Cum iti pregatesti masina pentru un drum la mare?

 
Vara se apropie cu pasi repezi si cu ocazia sarbatorii de 1 mai foarte multe persoane si-au facut planuri de vacanta la mare. 1 mai reprezinta deschiderea sezonului estival. Atunci cand planuiesti sa te deplasezi la drum lung cu masina este recomandat sa faci o serie de verificari inainte, daca nu vrei sa apelezi la tractari auto Bucuresti pentru a iti tracta masina de pe autostrada.
Prima pe lista este revizia masini. Nu pleca sub nicio forma la drum fara sa te asiguri ca ai un nivel de ulei optim, ca masina are toate filtrele necesare, ca motorul este in stare optima de functionare. Pentru acestea este necesar un drum la un service auto si verificari facute de specialisti. Imagineaza-ti cum ar fi sa ai un nivel scazut de ulei si sa mergi drum lung si sa calezi motorul masinii pentru ca nu ai facut revizia la timp si ai fortat masina. Trebuie sa prevenim, nu sa combatem. 
Necesar este sa verifici si nivelul antigelului, dar si bateria care a suportat perioade scazute iarna si care ar putea sa fie slabita.
Foarte importante sunt si anvelopele. Este de la sine inteles ca trebuie sa iti schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara inainte sa pleci la drum. Cele de iarna nu au aderenta necesara pe un asflat incins si este extrem de periculos sa mergi cu o masina instabila pe autostrada. Nu mai vorbim de faptul ca masina va consuma mai mult si vei forta inutil motorul mergand cu niste anvelope necorspunzatoare. Deci, pentru siguranta ta, incearca sa echipezi masina cu anvelope de vara.
Cand pornesti la drum catre mare, alege o perioada care nu este aglomerata pentru a evita sa petreci o zi intreaga in ambuteiaje. Evita sa pleci, de exemplu, vineri dupa-amiaza, cand toata lumea termina perioada de munca si se indreapta spre mare. Este bine si pentru masina sa mearga la drum intins si liber, decat sa mearga cu intermitente. Astfel vei economisi si combustibil si te vei ajunge si mai odihnit la destinatie.  
Urmatorul aspect este legat de viteza. Desi autostrada este o sosea sigura, incearca sa nu exagerezi si sa mergi pe prima banda cu o viteza regulamentara. De regula, pe a doua banda merg masini cu viteze destul de mari care iti vor da flash-uri si vei fi nevoit sa faci slalom intre prima si a doua banda. Mai simplu si mai relaxant este sa mergi pe prima banda cu o viteza optima.
In vacante, se stie faptul ca se pleaca in grupuri sau in familie. Indicat este sa te mentii concentrat la volan si sa iti pastrezi atentia la drum si nu la persoanele din masina. La vitezele de pe autostrada orice secunda este importanta, deci nu lasa absolut nimic sa iti distraga atentia.
Daca ai puse la punct toate aceste lucruri, nu iti ramane decat sa te bucuri de vacanta si de mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *