Etapele inmatricularii unei masini
    In cazul in care te-ai hotarat sa iti cumperi o masina sigur te vei lovi de procedura inmatricularii unei masini. Astazi discutam despre etapele acestei proceduri si ce trebuie sa faci pentru a fi in regula.
     Inainte de toate, daca te-ai hotarat sa achizitionezi o masina, verifica daca ea este buna din punct de vedere tehnic, daca a fost implicata in accidente sau daca prezinta forme grave de uzura. Nu cred ca vrei sa circuli cativa km cu ea si apoi sa te lase in drum si sa fi nevoit sa apelezi la o firma de tractari auto Bucuresti Non Stop pentru ca nu o vei mai putea urni din loc. Deci este foarte important sa iti alegi masina cu grija si eventual sa o duci si la o verificare intr-un service auto pentru a afla si parerea unui specialist. 
    Oricat de mult te pricepi, este recomandat sa faci si o verificare amanuntita si profesionista. In momentul in care cumperi o masina, nu uita sa ceri de la vanzator si certificatul fiscal al masinii pentru a te asigura ca masina sa aiba impozitul platit la zi. In caz contrar, nu o vei putea inmatricula. Nu strica sa verifici pe site-ul politiei si masinile declarate furate pentru ca nu putine au fost cazurile cand cumparatori de buna credinta s-au trezit ca au cumparat o masina ce figura furata sau disparuta in baza de date a Politiei.
    Dupa ce ai parcurs acesti pasi, urmeaza intocmirea contractului de vanzare cumparare cu vanzatorul. Exista pe Internet numeroare  exemple si drafturi de contracte pe care le poti completa, sau mai sigur poti apela la comercianti care se ocupa cu intocmirea unor astfel de contracte.
    Dupa ce se intocmeste contractul, ai grija ca vanzatorul sa completeze pe talon faptul ca iti instraineaza masina si sa semneze pentru ca acest lucru este important in etapa inmatricularii.
    Dupa ce ai toate aceste acte, te poti programa la RAR. Din iulie 2016 nu mai este obligatoriu sa obtii certificatul de autenticitate de la RAR, dar daca in carte nu apare nivelul de emisii CO2 este necesar.
    Urmatorul pas este la directia de taxe si impozite pentru ca va trebui sa o inregistrezi . Atentie! Termenul de inregistrare la directia de taxe si impozite este de 30 de zile, deci daca depasezi va trebui sa platesti penalizari. Tot aici ti se va pune o viza pe fisa de inmatriculare care iti va folosi la dosarul de inmatriculare.
    Urmeaza intocmirea unei asigurari RCA, pe care o vei face in vederea inmatricularii. Dupa ce ai platit si taxa pentru certificatul de inmatriculare poti sa mergi la Serviciul de inmatriculari auto cu dosarul. In cazul in care doresti numere preferentiale, vei mai achita si pentru asta o taxa.  Dosarul in aceasta etapa trebuie sa contina: o cerere, fisa de inmatriculare cu viza, cartea masinii, buletinul, dovada ITP care apare pe talon, asigurarea RCA, contractul de vanzare-cumparare, talonul masinii, placutele de inmatriculare.  
    Acestea sunt etapele inmatricularii unei masini. Recomandam sa pastrati cate un rand de copii xerox de pe toate actele pe care le intocmiti sau pe care le depuneti, pentru orice eventualitate. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *